Szeretnéd, hogy fizessenek azért, hogy játszol?

Pénzt keresni csak azzal, hogy videójátékokkal játszik az ember mára már egy elfogadott és valid tény lett. Professzionális gamerek az esport eseményeken mutathatják meg hatalmas közönségek előtt a tudásukat. A nézőszám néhol képes felülmúlni akár egy futball eseményt is. Arról nem is beszélve, hogy az esportolók is egy rakat pénzt keresnek, akár milliókat is persze dollárban.

Persze ezeknek az embereknek a száma nagyon alacsony, akik profik és ennyi pénzt is keresnek, de rengeteg más módja van annak, hogy te is kereshess pénzt a videójátékokkal, ha érdekel téged is akkor olvass tovább.

Tartalomjegyzék

1. Donáció

Amikor elkezded a streamelést valamilyen platformon akkor ott található egy donáció gomb. Ennek a megnyomásával a nézők képesek neked adományozni akármekkora nagyságú összeget. Természetesen ehhez az kell, hogy tartalmad szórakoztató legyen és megfogja az embereket valamilyen módon.

Fontos, hogy soha ne éreztesd a közönségeddel, hogy ez egy kötelező dolog és mindig becsüld meg a kis összegeket is.

2. Bitek

A streaming platfomokon van lehetőség az úgynevezett bitek küldésére is. Nagyon hasonló a donációhoz, de mégis más egy kicsit. Ez a gamer közösségben inkább azt jelenti, hogy „örülsz” a streamer munkájának és támogatod őt ezzel.

3. Feliratkozók

A feliratkozó szó egy streaming platformon mást jelent, mint például a YouTube-on.A Twitchen és ehhez hasonló platformokon a feliratkozás pénzbe kerül. Aminek egy részét megkapja a szolgáltató a másik részét pedig a streamer. Viszont a feliratkozó előtt ilyenkor megnyílnak kapuk melyek más „nem felirakozók” előtt nem. Például a stream során nem kell reklámokkal szenvednie, illetve vissza tud korlátlanul nézni bármilyen régebbi adást/videót. Persze, más előnyökkel is járhat, de ez a kettő talán, ami a leginkább hasznos és kedvelt a közösség számára.

4. Reklámok

A reklámok nagyon idegesítőek tudnak lenni, pláne, ha egy olyan pillanatban jönnek mikor nagy a végjáték van vagy valami nagyon izgalmas dolog történik. Ellenben arra is kell gondolnunk, hogy ezek a reklámok bevételi forrást jelentenek a kedvelt streamereink számára.

5. Ami a Twitchet illeti:

Pár tipp, hogy hogyan kezd el a Twitch karriered:

  • Regisztráld magad
  • Tölts le egy Twitch-el kompatibilis streamer szolgáltatást a konzolodra.
  • Vegyél vagy bérelj egy videó/audió eszközt, ami segíti a közvetítésed
  • Kapcsold össze a Twitch fióodat az Amazon Prime-al, hogy minél több akciót mutathass a közönségednek
  • Csak lazán! Minél jobb a tartalom annál inkább tudod növelni a közönséged és bevételeid

Iratkozz fel a kuponodért

Iratkozz fel és kapj 2 500 Ft kedvezményt a vásárlásodból