5+1 Tipp, hogyan tanulj hatékonyabban

Tartalomjegyzék

1. Adj magadnak elegendő időt a tanuláshoz

Csinálj egy menetrendet a tanuláshoz, hogy mindenre legyen elég időd és ne maradjon semmi az utolsó pillanatra, ahogy az mindig is szokott lenni. Állítsd össze, hogy miből hány darab vizsgád van, az oldalak számát, amit meg kell tanulnod, illetve, hogy hány napod maradt hátra. Ezután, ha már ismered a tanulási szokásaid (pl egyszerre csak 50 percet tudsz tanulni, vagy 8-10 oldalt), akkor ezeket is vedd számításba.

2. Teremtsd meg a megfelelő környezetet a tanuláshoz

Ahol tanulsz, mindig legyen elegendő hely a könyvek, laptop és jegyzetek kényelmes elhelyezésére. Legyen megfelelően világos, legyen az természetes vagy mesterséges fény. A szék is nagyon fontos, hogy kényelmes legyen. Minden olyan elemet távolíts el a környezetedből, ami kizökkenthet a koncentrációdból és törekedj arra, hogy számodra minél komfortosabb legyen a környezet.

3. Készülj fel az elmúlt évek vizsgáiból

„Old but gold” módszer. Valószínűleg ezt mindenki ismeri és használja, de ha mégsem akkor elengedhetetlen. Az elmúlt évek vizsgáinak gyakorlása sok mindenre felkészít. Hozzászoktatod az agyad egy úgynevezett vizsga gondolkozáshoz. A kérdéseket és feladatokat az évek során hasonlóképpen kell megoldani vagy megválaszolni, csak más környezetben. Arról nem is beszélve, hogy sok diák nem tudja felmérni, hogy mennyi időre van szükség az adott vizsgára, és emiatt a hiba miatt bukik meg. Az ismétlés és gyakorlás erre is fel tud készíteni, és segít beosztani az időd a vizsgákra.

4. Tanulócsoportok

Sokak egymaguk szeretnek felkészülni a nagy napra, de nagy segítséget tud nyújtani, ha másokkal együtt tanulsz. Megosztod velük a tudásod, és Te is begyűjtöd másokét. Előnyödre válhat, ha más szemszögekből is látod és hallod a feladatokat, mert bővítheted és fejlesztheted a saját tudásod.

5. Tarts szüneteket

Fontos, hogy tarts szüneteket, ha lehet akkor ütemezetten ugyanakkor, ugyanannyi időt. Az agynak szüksége van rá, hogy regenerálja saját magát és fókuszállományát. Az egyik legfontosabb a vizsgaidőszakban, hogy legyen egy saját rutinod, ami a számodra a legjobb és legkényelmesebb.

5+1 Motiv8

A Motiv8 egy olyan „plusz”, ami segít a hosszantartó koncentrációban és éberségben. Sokan kávét és energiaitalt fogyasztanak, mert úgy érzik, hogy segít, ami a koffein miatt valamilyen szinten igaz is. De a Motiv8 a koffein mellett olyan természetes anyagokat tartalmaz, mint például Gingo Biloba, Tirozin, Ginzeng, Theanin, amik segítik a kognitív funkciók működését. Egymagában a koffein kevés egy hasznos és tartós tanuláshoz, mivel az csak az éberség érzetén segít, de mindemellett az agynak szüksége van olyan anyagokra, amik az odafigyelésben és koncentrációban is előnyünkre válhatnak.

Iratkozz fel a kuponodért

Iratkozz fel és kapj 2 500 Ft kedvezményt a vásárlásodból